Tarieven en vergoedingen

Een therapiesessie van 50 minuten kost € 70,-. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek (20 minuten) is gratis.

Zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars vergoeden muziektherapie gedeeltelijk als alternatieve geneeswijze vanuit een aanvullend pakket. Via Zorgwijzer kunt u opzoeken of uw verzekeraar muziektherapie vergoedt. Daarvoor is het belangrijk om te weten dat ik lid ben van beroepsverenigingen NVvMT en FVB. Ik sta ingeschreven in het Register Vaktherapeutische Beroepen. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer zelf bij uw verzekering of u recht hebt op (gedeeltelijke) vergoeding.

Behandelingen in samenwerking met een GZ-psycholoog of psychotherapeut worden meestal volledig vergoed. Ik werk hiervoor onder andere samen met Ulrich Psychotherapie.

Jeugdwet

Soms wordt muziektherapie als ambulante jeugdhulp vergoed door de gemeente. Daarvoor hebt u een verwijzing van de huisarts of van het Sociale Wijkteam nodig.

Maatregelen i.v.m. coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt de muziektherapie op dit moment zoveel mogelijk via videobellen aangeboden. Waar dat nodig is, kunnen afspraken vanaf 11 mei onder voorwaarden weer fysiek in de praktijk plaats vinden.

Deze maatregelen zullen gelden totdat de overheid de huidige maatregelen versoepelt. Meer informatie is te vinden op de site van het RIVM.

Nieuwe aanmelding? – Bel gerust!